پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به همایش بین المللی استرس و بیماری های روانی
22 اردیبهشت 1395
پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به همایش بین المللی استرس و بیماری های روانی

دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پیامی به همایش بین المللی استرس و بیماری های روانی که بیست و یکم و بیست و دوم اردیبهشت ماه در محل دانشکده مدیریت و حسابداری برگزار می شود، از اهتمام دانشگاه علامه طباطبائی در برگزاری این همایش تقدیر کرد و ابراز امیدواری کرد تا نتایج و دستاوردهای این همایش برای برنامه ریزان اجتماعی و آحاد مردم ایران و جهان سودمند و پرثمر  واقع گردد. متن این پیام که توسط خانم دکتر بروجردی مشاور وزیر و مدیر کل روابط عمومی وزارت متبوع قرائت شد به این شرح می باشد.

 

متن پیام وزیر محترم علوم،تحقیقات و فناوری به همایش بین المللی استرس و بیماری های روانی

باسمه تعالی

استادان، محققان، دانشجویان و میهمانان ارجمند شرکت کننده در همایش بین المللی استرس و بیماری های روانی.
سلام علیکم
در جایگاه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و به نمایندگی از جامعه علمی و دانشگاهی کشور و ضمن تبریک اعیاد مبارک شعبانیه، از اهتمام دانشگاه علامه طباطبائی در برگزاری این همایش بین المللی تشکر و قدارنی می کنم. اهمیت ابعاد موضوع استرس در جامعه امروز ما از حد فردی، خانوادگی و سازمانی فراتر رفته و در صحنه بین المللی با نقش آفرینی قدرت‌های بزرگ تبدیل به یک معضل سیاسی اجتماعی فراگیر شده است.
با اظهار تاسف و نگرانی عمیق باید اعلام کنم که جهان امروز با چالش "خشونت و افراط گری خشونت آمیز"مواجه است که مرزهای جغرافیای را در نوردیده و امنیت روانی و اجتماعی را در سطح جهان و در تمامی عرصه های مورد تهدید و تهاجم خویش قرار داده است.
یکی از عوارض اجتماعی و فرهنگی خشونت و استرس، شکل دهی معیوب به روابط اجتماعی به شکل رفتارهای ضد اجتماعی و لجام گسیخته و رفتارهای نابردبارانه ای است که به صورت گذار به عمل خود نشان می دهد. روابط و تعامل هایی که به صورت تهدید آمیز، با به راه اندازی موجی از نگرانی، روابط نامعقول و بیمار گونه را دامن می زند و حیات و سلامت فردی و اجتماعی مردم را به مخاطره می اندازد.
ما عمیقا بر آنیم که به این روند کور در دنیا خاتمه داده و تنها راه مقابله با این چالش را وجود اراده جدی همراه با تلاش مجدانه جمعی بین المللی می دانیم.
ما در سیاست های کلان و خرد خود با تاکید بر ضرورت اجتناب از رفتار های خشونت آمیز  و استرس زا، عمیقا معتقدیم که باید زمینه و بستر آرامش و زندگی مسالمت آمیز را فراهم کنیم. ما معتقدیم که فرهنگ گفتگو، اعتدال، مدارا و احترام به ارزش های انسانی و حقوق مدنی مردم در عرصه های عمومی و خصوصی و ایجاد فرصت های لازم که امنیت و ایمنی را برای آحاد مردم فراهم کند، موثر ترین راه مقابله با افراطی گری، خشونت و پرخاشگری است. ما با تاکید بر تعالیم دین اسلام، به مثابه آیین صلح، دوستی، آرامش و همزیستی مسالمت آمیز، سیاست تعامل، مدارا و اعتدال را به به جای خشونت و افراط گری در جهان، سرلوحه سیاست ورزی‌های کلان خود قرار داده ایم. ما مسلمانیم، اندیشه ما مبتنی برآموزه های اسلام است.اسلام دین سلم وسلامت است. اسلام نوید بخش جامعه ای عاری از فقر، خوف وحزن است.
ما باید بیاموزیم و بیاموزانیم که گفتگو کردن، تعامل و مدارا را بخشی جدی از زندگی خود قرار دهیم. من معتقدم این همه  جلوه های خشونت آمیز و استرس زا بی کاستن از حجم  وتنوع علل و دلایل آن، برخاسته از تعلیمات ناتمام وبعضا متناقض زندگی ماست که به صورت سبک زندگی ما خود را آشکار ساخنه است. از این رو لازم می دانم که آموزش از بدو تولد و کودکی تا زمان ازدواج و در سراسر زندگی مردم، در جریان باشد.
بنابراین، لازم است با اصلاح مناسبات بین المللی، ارتقای مفهوم شهروندی، باور داشتن اولویت سعادت نسل آینده، نگاهی توام با امید واعتدال و خودداری از تمرکز و تاکید بر عدم تسویه حساب های نا صواب فردی و اجتماعی و اجتناب از ذهنیت های بی حاصل، برای مقابله موثر با خشونت و افراط گرایی، جاده، زندگی مسالمت آمیز و جهان  عاری از خشونت را هموار کنیم و فردایی امن و آرام را به خویش و همه جهانیان نوید دهیم.
در پایان، لازم می دانیم بار دیگر از تلاش های دست اندرکاران همایش بین المللی استرس و بیماری‌های روانی که از سوی دانشگاه علامه طباطبائی برگزار می گردد، تشکر و قدرانی کنم. امیدوارم مسائل و موضوعاتی که در این همایش مورد بررسی اندیشمندانه قرارمی گیرد، برای برنامه ریزان اجتماعی و آحاد مردم ایران و جهان سودمند و پرثمر باشد.

 

دکتر محمد فرهادی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

login