نشست بررسی استرس های روانی– اجتماعی در ایران
08 دی 1394
نشست بررسی استرس های روانی– اجتماعی در ایران

همزمان با هفته پژوهش، نشست بررسی استرس‌های روانی و اجتماعی در ایران با حضور اعضای هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر محمد خدایاری فرد از دانشگاه تهران و دانشجویان در دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی برگزار شد.

در این نشست که با حضور دکتر احمد برجعلی، رئیس دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دکتر عبداله معتمدی، دکتر فرامرز سهرابی، دکتر حسین اسکندری  و دکتر محمد خدایاری فرد عضو هیات علمی دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار شد؛ استادان حاضر در جلسه به ارائه نقطه نظرات و تبیین دیدگاه‌های خود در زمینه استرس‌های روانی-اجتماعی در ایران پرداختند.

در ابتدای این نشست دکتر برجعلی رئیس دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی ضمن خوشامدگویی و خیرمقدم به استادان و دانشجویان حاضر به بیان مطالبی پیرامون زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی  مؤثر در ایجاد استرس پرداختند و اظهار داشتند برنامه‌ریزی‌های کلان اقتصادی متناسب با ظرفیت‌ها و امکانات موجود در کشور تنظیم نشده است و آینده روشن و مطمئنی را نمی‌توان ترسیم کرد و از این بابت مشکلات اقتصادی به مردم فشار روانی وارد می‌کند.

 دکتر فرامرز سهرابی معاون پژوهشی دانشکده  نیز  با تأکید بر قابلیت پیش‌بینی شرایط و موقعیت‌ها به عنوان منشاء اصلی آرامش در جامعه و عامل کاهش استرس، اظهار داشتند: اگر افراد یک جامعه شرایط را قابل پیش‌بینی ندانند، موقعیت‌ها را استرس‌زا محسوب خواهند نمود. به همین سبب یکی از آسیب‌های روانی- اجتماعی در ایران، غیرقابل پیش‌بینی بودن شرایط از سوی افراد و به ویژه جوانان است. افراد نمی‌توانند آینده خود را پیش‌بینی و مدیریت کنند و این مساله یکی از منابع فشارزا در کشور است.

دکتر حسین اسکندری مدیر گروه روان‌شناسی بالینی دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی  دانشگاه علامه طباطبائی نیز با تبیین جنبه‌های مثبت استرس‌های روانی-اجتماعی، استرس را عامل مؤثری در جهت‌گیری و شکوفایی رهبران اجتماعی دانستند و اظهار داشتند با بهره‌گیری از زمینه‌های اجتماعی-روانی و زیستیِ  استرس می‌توان در راستای شکوفایی افراد گام برداشت.

 در ادامه، دکتر معتمدی عضو هیات علمی گروه روان‌شناسی بر اهمیت بافت فرهنگی در برنامه‌ریزی و لزوم داشتن پیوست فرهنگی در برنامه‌ریزی در کشور اشاره کردند و بر کسب آمادگی انسان برای مقابله با استرس‌های جدید تأکید نمودند.

دکتر خدایاری فرد نیز با توصیف موارد استرس‌زا در جامعه و تبیین شکل‌گیری استرس با رویکرد تحولی بر بازشناسی محرک‌های مزاحم در شناخت مسأله تصریح کردند و تشخیص این محرک‌ها را در تبین صحیح مسأیل ضروری دانستند.

در پایان این نشست دکتر سهرابی ضمن قدردانی از حاضران بر هماهنگی برنامه‌ها و سیاست‌های کلان و خرد در جهت ارتقای کارآمدی روانی و اجتماعی جامعه تأکید کردند و ابراز امیدواری کردند که نشست حاضر زمینه و بستر مناسبی برای برگزاری همایش بین‌المللی استرس و بیماری‌های روانی که در 21-22 اردیبهشت 1395 برگزار می‌شود؛ باشد.

login